jika ku ta bangun esok pagi.

If i died tomorrow,
wud u even care?
wud u miss the way i smile?
or the smell of my hair?
if i died tomorrow,wud u really miss me?
wud u miss times we talk?
if i died tomorrow,is there anything you'd want to say?
maybe that u love me?
and want me to stay??

Saturday, October 16, 2010

MAKAN DOA CINTA

Kadang-kadang hati sakit tapi tak boleh bwt ape2 pown.kena diammmm je.sbb nnt kalau mengamok meroyan2 org marah.Lage kita terasa btol ta? *kalau perasan mesti na tanya ewh kaw anak sape ta reti bage mukadimah dulu sebelum becerita?* hehe.hai seme2 pengikut setia i yg i taw tepaksa folow i nih.haha! MSN Onion Emoticon

Entry hari ni i tataw na letak tajuk ape.na cerita ape pown i tataw sebenarnya.But yg pasti i rasa na becerita sgt nih.Ditambah pulak dgn keadaan belog cap kaki tiga i nih yg da semakin behabok sampai i tebatok2 masok laman sesawang i nih td.uhuk uhuk uhuk! Onion Icons

When i thougt2,i tepikir how bagus if i boleh share review i pasal movie EAT PRAY LOVE yg i bekesempatan menontonnya secara solo baru2 ni kan? Movie itu sgt bagus uolssss! dengan jalan cerita yg kemas and tersusun,ditambah plak dengan pemandangan kat tempat2 terkenal dunia..phuhhhh! mmg teboekkk.plus2 Puan JULIA ROBERT,mak sedara i belah adik ayah punya jiran sebelah rumah kat kualalalalumpur tu yg belakon.mmg ta bazir duet lah tengok! MSN Onion Emoticons kalau siape faham cerita tu mereka akan lebih menghargai cinta mereka mungkin? so siape yg ta tengok lage i cerita kan sinopsis die bia uolsss rasa mcm na pegi tgok crita tu malam ni jgk oke? haha! sape yg da tengok tu pegi maen jaoh2 pas bace belog hutan banat i nih.jgn maen maghrib2.nnt kna sorok dgn hantu kopek mak i cakap.i tataw oke hantu kopek tu canew tapi mak i cakap hantu kopek tu hantu tetek laboh.tetek tu ape? pegi carik kamus lah! ewh ni ape pulak dah masok bab hantu kopek nih??? Onion Icons

oke oke.sebelom i pegi lebih jauh kew selatan Thai baik i cerita terus oke.Eat Pray Love ni mula2 die i tataw sgt sbb i masok panggung lambat.yg i taw i masok panggung da nmpak kak julia dgn laki dw dok ciom2.i cool jew walaupun rasa *aiyyo asal masuk lambat da missed part best* haha! gatal! Onion Emoticons

oke.Cerita die pastu mcm ni,kak ju ni dgn laki die kawen muda.Die ade segala-galanya dgn laki die.laki yg nsem mcm tayar bas,kaya raya mcm kueh raya rumah i yg ta abes lage tu,baek,penyayang.tadew ape lah yg ta sempurna dgn hubby die itu.cuma hubby dw mempunyai banyak impian and mereka masing2 sibuk.kak ju pulak rasa makin hari makin tertekan sbb ta mampu jd isteri terbaek.Die tataw masak,mcm2 la.i srius ta phm part awal ni.sori ea.Yg i taw pastu kak ju tekanan perasaan.Then die jmpw pakar motivasi.Die mintak cerai dgn laki die ni.Tapi laki die bekeras tanak tanak dan tanak.Tyme ni korang akan dapat rasa feel sedih sbb hubungan dorg da ta mampu na diselamatkan but laki tu still na go on.I sgt ingt satu dialog dorg di tgh malam yg sunyi....jeng jeng jeng...MSN Onion Emoticons

Tyme tu mereka tengah tidow dalam satu bilik.Suddenly laki die ni tejaga di tengah malam and nampak kak Julia ni tidow kat bawah katil.so die gerak kak ju n tanya "baby are u falling down from the bed?" and kak ju tyme tu tros nanges sambil jawab "no no no..i just can't go on with this marriage.." Then hubby die dgn penuh kasih sayang tarik die naek atas tilam and ucapkan satu dialog yg i rasa sgt tekena dgn hidup i....oke jgn nanges nnt keyboard rosak.haha.na taw ape dialog tu? lebih kurang canie la.i pown engat2 lupe oke.
HUBBY : baby,how if we just accept the fate that we are not meant to be happy together.and lets us just not being happy together.As long as we still have each other,thats enough.just accept the fate baby.lets say dat this is bahagia dalam derita.*gitulah kan* we happy becuz we still have each other evryday..i have u,u have me even we were unhappy bout tis marriage...
JULIA ROBOT : kak julia ta cakap ape2 tyme ni kowt.die dok nanges je lah.nanges3 Onion Icons
Pastu kak ju ta tahan jugak.die still na cerai and die decide utk pegi ke ITALI utk dapatkan balik selera makan die(EAT) then die pegi INDIA utk berdoa di kuil dkt sane(PRAY) and lastly die tamatkan journey die kat BALI(LOVE).kat BALI lah die jmpw cinta baru die..Onion Icons
Lepas die n hubby die becerai pown hubby die still bge die mase untuk pulihkan hbgn dorg ni tp kak ju tu mmg ta mampu da kowt.sgt sedih ketika ini.
Na dipendekkan cerita sbb kalau bge i crita mmg lambat la na abes kan.Last skali Kak Ju ni sampai kat BALI untuk lengkapkan keseimbangan yg die cari dalam hidup lah kononnya.I paling suka part kat Bali nih.banyak moment kelakar.haha! kat sini baru uolss rasa free sikit dgn crita ni.Endingnya kak ju ni jumpe cinta baru kat BALI and membuktikan kepada ex hubby die secara ta langsung yg kebahagiaan utk mereka mmg dah lame hilang cuma mereka yg ta mampu terima kenyataan cinta yg dibina atas dasar suka sama suka akhirnya musnah....

And thats how the story end....now i pekenalkan watak2 dalam crita ni oke MSN Onion Icons
ini la laki baru JULIA at the end part of tis story.Duda yg sgt baekkkk ;)

ini lah JULIA dgn suami die dalam cerita ni.ni tyme dorg na bepisah bawak haluan masing2. :'(

ini pulak KETUT.die ni sengal.haha! die ni la yg dok ubatkan JULIA punya sakit perasaan nnt.



THATS IT.THE END.FIN.
TILL I MEET U AGAIN.
MORALNYA,SAYANG TA SEMESTINYA BERSAMA SELAMANYA.
KAN?
CERITA NI SUCH AN INSPIRATION BUAT SAYA.
ANDA BAGAIMANA??

bye Onion Emoticons













3 comments:

amirulHafiz said...

ayat mmg baek lah....

Eyka said...

bole than ayat..grammar terer n..heheehe^^

the only Sajihan said...

amirulhafiz : biaselah ;)
Eyka : u perli i kew? na kena u ni.haha ;P

Saturday, October 16, 2010

MAKAN DOA CINTA

Kadang-kadang hati sakit tapi tak boleh bwt ape2 pown.kena diammmm je.sbb nnt kalau mengamok meroyan2 org marah.Lage kita terasa btol ta? *kalau perasan mesti na tanya ewh kaw anak sape ta reti bage mukadimah dulu sebelum becerita?* hehe.hai seme2 pengikut setia i yg i taw tepaksa folow i nih.haha! MSN Onion Emoticon

Entry hari ni i tataw na letak tajuk ape.na cerita ape pown i tataw sebenarnya.But yg pasti i rasa na becerita sgt nih.Ditambah pulak dgn keadaan belog cap kaki tiga i nih yg da semakin behabok sampai i tebatok2 masok laman sesawang i nih td.uhuk uhuk uhuk! Onion Icons

When i thougt2,i tepikir how bagus if i boleh share review i pasal movie EAT PRAY LOVE yg i bekesempatan menontonnya secara solo baru2 ni kan? Movie itu sgt bagus uolssss! dengan jalan cerita yg kemas and tersusun,ditambah plak dengan pemandangan kat tempat2 terkenal dunia..phuhhhh! mmg teboekkk.plus2 Puan JULIA ROBERT,mak sedara i belah adik ayah punya jiran sebelah rumah kat kualalalalumpur tu yg belakon.mmg ta bazir duet lah tengok! MSN Onion Emoticons kalau siape faham cerita tu mereka akan lebih menghargai cinta mereka mungkin? so siape yg ta tengok lage i cerita kan sinopsis die bia uolsss rasa mcm na pegi tgok crita tu malam ni jgk oke? haha! sape yg da tengok tu pegi maen jaoh2 pas bace belog hutan banat i nih.jgn maen maghrib2.nnt kna sorok dgn hantu kopek mak i cakap.i tataw oke hantu kopek tu canew tapi mak i cakap hantu kopek tu hantu tetek laboh.tetek tu ape? pegi carik kamus lah! ewh ni ape pulak dah masok bab hantu kopek nih??? Onion Icons

oke oke.sebelom i pegi lebih jauh kew selatan Thai baik i cerita terus oke.Eat Pray Love ni mula2 die i tataw sgt sbb i masok panggung lambat.yg i taw i masok panggung da nmpak kak julia dgn laki dw dok ciom2.i cool jew walaupun rasa *aiyyo asal masuk lambat da missed part best* haha! gatal! Onion Emoticons

oke.Cerita die pastu mcm ni,kak ju ni dgn laki die kawen muda.Die ade segala-galanya dgn laki die.laki yg nsem mcm tayar bas,kaya raya mcm kueh raya rumah i yg ta abes lage tu,baek,penyayang.tadew ape lah yg ta sempurna dgn hubby die itu.cuma hubby dw mempunyai banyak impian and mereka masing2 sibuk.kak ju pulak rasa makin hari makin tertekan sbb ta mampu jd isteri terbaek.Die tataw masak,mcm2 la.i srius ta phm part awal ni.sori ea.Yg i taw pastu kak ju tekanan perasaan.Then die jmpw pakar motivasi.Die mintak cerai dgn laki die ni.Tapi laki die bekeras tanak tanak dan tanak.Tyme ni korang akan dapat rasa feel sedih sbb hubungan dorg da ta mampu na diselamatkan but laki tu still na go on.I sgt ingt satu dialog dorg di tgh malam yg sunyi....jeng jeng jeng...MSN Onion Emoticons

Tyme tu mereka tengah tidow dalam satu bilik.Suddenly laki die ni tejaga di tengah malam and nampak kak Julia ni tidow kat bawah katil.so die gerak kak ju n tanya "baby are u falling down from the bed?" and kak ju tyme tu tros nanges sambil jawab "no no no..i just can't go on with this marriage.." Then hubby die dgn penuh kasih sayang tarik die naek atas tilam and ucapkan satu dialog yg i rasa sgt tekena dgn hidup i....oke jgn nanges nnt keyboard rosak.haha.na taw ape dialog tu? lebih kurang canie la.i pown engat2 lupe oke.
HUBBY : baby,how if we just accept the fate that we are not meant to be happy together.and lets us just not being happy together.As long as we still have each other,thats enough.just accept the fate baby.lets say dat this is bahagia dalam derita.*gitulah kan* we happy becuz we still have each other evryday..i have u,u have me even we were unhappy bout tis marriage...
JULIA ROBOT : kak julia ta cakap ape2 tyme ni kowt.die dok nanges je lah.nanges3 Onion Icons
Pastu kak ju ta tahan jugak.die still na cerai and die decide utk pegi ke ITALI utk dapatkan balik selera makan die(EAT) then die pegi INDIA utk berdoa di kuil dkt sane(PRAY) and lastly die tamatkan journey die kat BALI(LOVE).kat BALI lah die jmpw cinta baru die..Onion Icons
Lepas die n hubby die becerai pown hubby die still bge die mase untuk pulihkan hbgn dorg ni tp kak ju tu mmg ta mampu da kowt.sgt sedih ketika ini.
Na dipendekkan cerita sbb kalau bge i crita mmg lambat la na abes kan.Last skali Kak Ju ni sampai kat BALI untuk lengkapkan keseimbangan yg die cari dalam hidup lah kononnya.I paling suka part kat Bali nih.banyak moment kelakar.haha! kat sini baru uolss rasa free sikit dgn crita ni.Endingnya kak ju ni jumpe cinta baru kat BALI and membuktikan kepada ex hubby die secara ta langsung yg kebahagiaan utk mereka mmg dah lame hilang cuma mereka yg ta mampu terima kenyataan cinta yg dibina atas dasar suka sama suka akhirnya musnah....

And thats how the story end....now i pekenalkan watak2 dalam crita ni oke MSN Onion Icons
ini la laki baru JULIA at the end part of tis story.Duda yg sgt baekkkk ;)

ini lah JULIA dgn suami die dalam cerita ni.ni tyme dorg na bepisah bawak haluan masing2. :'(

ini pulak KETUT.die ni sengal.haha! die ni la yg dok ubatkan JULIA punya sakit perasaan nnt.



THATS IT.THE END.FIN.
TILL I MEET U AGAIN.
MORALNYA,SAYANG TA SEMESTINYA BERSAMA SELAMANYA.
KAN?
CERITA NI SUCH AN INSPIRATION BUAT SAYA.
ANDA BAGAIMANA??

bye Onion Emoticons













3 comments:

amirulHafiz said...

ayat mmg baek lah....

Eyka said...

bole than ayat..grammar terer n..heheehe^^

the only Sajihan said...

amirulhafiz : biaselah ;)
Eyka : u perli i kew? na kena u ni.haha ;P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

Belog ini belog kosong . Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal